Loading...

Spar Nord Fonden ønsker at belønne ildsjæles initiativer med mulighed for at lykkes med gode projekter. Derfor har vi lanceret denne platform som et værktøj til jer og til de, der ønsker at bakke op – helt kontant.

Hvad er Crowdfunding?

Spar Nord Fondens Crowdfunding er en platform, hvor initiativtager kan fortælle om sit projekt og appellere til omverdenen om økonomisk opbakning. Samtidig kan vi i Spar Nord Fonden vælge også at støtte værdige og stærke initiativer. Spar Nord Fonden afgør fra projekt til projekt, om økonomisk støtte kan gives – også i relation til Spar Nord Fondens uddelingspolitik.

Tid til Crowdfunding?

Crowdfunding til et projekt kan køre over en periode på maksimum tre måneder. Er målet eksempelvis en legeplads til 100.000 kroner, skal projektet have nået de 100.000 kroner eller mere, inden de tre måneder er gået. Hvis det økonomiske mål ikke nås inden tre måneder, modtager projektet/projektejer ikke det indsamlede beløb. Bidragsyderne får pengene tilbage.

Hvad er Reward-Crowdfunding?

Spar Nord Fonden har valgt at følge reglerne for og anvende Reward-Crowdfunding for denne platform

Reward-Crowdfunding betyder, at du, som ”Crowdfunding-projektejer”, skal huske at yde dine støttegivere en belønning. Ellers ville der blot være tale om en indsamling. Lovgivningen omkring Crowdfunding siger, at belønning/reward til bidragsyder skal have en reel værdi.

  • Crowdfunding til gadekøkken

    Belønning fx gratis spisning/menu

  • Crowdfunding til spillertøj til den lokale klubs fodboldhold

    Belønning fx billet/billetter til en eller flere fodboldkampe

  • Crowdfunding til lyd- og lysanlæg til teatret

    Belønning fx årskort til udvalgte forestillinger

Du kan også beslutte, at bidragsyder skal nævnes/vises på en sponsortavle eller en decideret takketavle i forbindelse med en vellykket Crowdfunding til dit projekt.

Vi henviser til Erhvervsministeriets rapport omkring Crowdfunding for yderligere information

Læs mere her

FAQ

Hvornår støtter Spar Nord Fonden?

Spar Nord Fonden kan vælge at støtte værdige, gode og stærke initiativer. Spar Nord Fonden afgør fra projekt til projekt, om økonomisk støtte kan gives – også i relation til Spar Nord Fondens uddelingspolitik.

Uddelingspolitik - læs mere her

SKAT og Crowdfunding

Modtager:
Vær opmærksom på, at Crowdfunding beskattes som almindelig salgsindtægt. Det skal derfor indberettes.
Læs mere på SKAT
Bidragyder:
Bidragydere kan ikke få fradrag for bidrag.
Bidragydere skal ikke betale skat af reward/belønning fra projektejer.

Hvilke projekter kan være med på Spar Nord Fondens Crowdfunding?

Som hovedregel gælder at alle gode, værdige og stærke initiativer – som også gerne betyder en forskel for få eller mange mennesker, kan få plads.

Spar Nord Fonden følger oprettede projekter og deres forløb meget tæt.

Eventuel forvisning fra sitet

Skulle et nyoprettet projekt være uforeneligt med god moral, anstændighed eller almindelig sund fornuft, forbeholder Spar Nord Fonden sig ret til at slette projektet og forpligte sig til at kontakte projektejer herom.

Crowdfunding.sparnordfonden.dk benytter cookies for blandt andet at kunne udarbejde statistik og for at kunne optimere. Indsigten anvendes til løbende optimering af siden.
Accepter Luk