Loading...

Halkær Bryghus og Bryglaug

Halkær Kro og kulturhus S/I Afsluttet for 4 dage siden
26.000 kr. støttet ud af 70.000 kr.
Spar Nord Fonden
Brugerstøtte

Halkær er et spillested og økologisk spisehus som drives af frivillige med et utal aktiviteter - se mere www.halkaer.dk. Nu skal der også brygges økologisk øl af et øllaug. Til gæster og til lauget selv. Læs her om hvordan du kan støtte.

Halkær Bryghus og Bryglaug

Her er chancen for at være med i et fantastisk og rart miljø på Halkær Kro, som emmer af økologisk mad, musikarrangementer og en hele masse andet. Støt et spændende lokalt initiativ, der både skaber endnu ny aktivitet på Halkær Kro og Kulturhus til gavn for kroen, landsbyen og alle som er involverede. Halkær Kro er nok mest kendt som et spillested, men har mange andre aktiviteter med fokus på maden og økologien igennem 27 år. Kroen er organiseret som en forening/selvejende institution, som ejer kroen og står for al drift. Der er ingen kommercielle interesser og al overskud går til kroens drift og almennyttige investering i landsbyen

Etablering af eget bryggeri

Vi igennem flere år ønsket os også at kunne servere eget øl til koncerter, til maden og de mange andre arrangementer der forgår på kroen. Vi har tillige den glæde, at brygmesteren på Thisted Bryghus, Antoni Aagaard, er vores backup i forhold til råd og vejledning. Halkær Bryghus er 100% økologisk og bruger kun økologiske råvarer samt råvarer fra lokalområdet, i det omfang det kan skaffes. Det gælder såvel fra lokale landmænd, men også fra Halkær Fælled, som er etableret med dyrkning af frugt, grøntsager, bær og naturligvis korn, der kan bruges til øl. En anden unik egenskab er at Halkær Bryghus både skal brygge øl til kroen, men også stille faciliteterne til rådighed for Halkær Bryggerlaug, der kan bruge anlægget til at brygge til eget forbrug. Der findes andre mindre bryghuse rundt om i landet, som opererer efter laugs- eller andelsprincipper. Det sker med indsats af frivillige i samarbejdet med professionelle og i respekt for hver især.

Investering i et bryganlæg

At brygge øl er en relativ simpel proces, som sagtens kan gøres derhjemme i bryggerset! For 150 år siden bryggede de fleste gårde deres eget øl. Kun i byerne købte man øllet. For 100 år siden havde alle byer af f.eks. Nibe og Løgstørs størrelse indtil flere bryggerier. For 20 år siden var der 14 bryggerier i Danmark, men i dag er der næsten 300, når vi tæller dem alle med. Efter nøje granskning af markedet og anbefalinger fra andre mindre bryghuse, er det hensigten at anskaffe et anlæg fra Braumeister i Tyskland. Det er et anlæg er der nemt og sikkert at brygge på, og der kan brygges alle typer øl. Anlægget har en kapacitet på 165 liter, som vil være passende for både brygning til kroens forbrug samt for laugets medlemmer. Investeringen vil ske i to etaper. Første etape gennemføres i efteråret 2019 med selve bryganlægget til kr. 150.000 og anden etape med større lagerkapacitet i 2020 til kr. 50.000, når kroen er blevet ombygget. Samlet investering i bryganlægget er 200.000 kr.

Støttemedlemskaber

Tegnes et privat støttemedlemskab ved køb af andele á kr. 1.000,- får man tilbudt et gratis medlemskab af bryggerlauget det første år og kan brygge eget øl. Et gratis ølbrygningskursus og bliver inviteret til et årligt ølarrangement. Tegnes et virksomheder/erhvervssponsorat á kr. 5.000,- får man tilbudt et skilt med logo på Halkær Kro i forbindelse med bryggeri, en mulighed for at knytte en person til lauget samt tilbudt 10 l juleøl pr. år i 3 år.

Belønning 1: støt med 1.000 dkk

Støtte private

Tegnes et privat støttemedlemskab ved køb af andele á kr. 1.000,- får man tilbudt:

  • Et gratis medlemskab af bryggerlauget det første år og kan brygge eget øl
  • Et gratis ølbrygningskursus
  • Invitation til et årligt ølarrangement

1 støtter

Belønning 2: støt med 5.000 dkk

Støtte erhverv

Tegnes et erhvervsstøttemedlemskab ved køb af andele á kr. 5.000,- får man tilbudt:

  • Får man tilbudt et skilt med logo på Halkær Kro i forbindelse med bryggeri
  • En mulighed for at knytte en person til lauget
  • Tilbudt 10 l juleøl pr. år i 3 år.
Crowdfunding.sparnordfonden.dk benytter cookies for blandt andet at kunne udarbejde statistik og for at kunne optimere. Indsigten anvendes til løbende optimering af siden.
Accepter Luk