Loading...

Dette projekt er allerede afsluttet og kan ikke længere støttes

Projekt Vandværket

Fjeldsted-Harndrup Lokaludvalg Afsluttet for 302 dage siden
30.100 kr. støttet ud af 30.000 kr.
Spar Nord Fonden
Brugerstøtte

Vi har det meste og mangler det mindste. Så vi mangler bare din støtte til at fuldende projektet som bliver til gavn for hele lokalområdet med nyt samlingssted, fordybelse, motion, bålmad og aktiviteter.

Baggrund

Harndrup har en smuk gennemførsel af Rugårdsvej, som snor sig igennem byen. Efter Humlemagasinets smukke klassiske have på Rugårdsvej findes den gamle Vandværksgrund (Rugårdsvej 60), som ligger op til Rugårdsvej 62, der er ryddet med støtte fra nedrivningspuljen. Begge grunde står helt tilgroede og skæmmer bybilledet samt hovedfærdselsåren gennem Harndrup.

Projektet

Projektet har et bredt folkeligt fokus og kommer mange borgere til gode gennem byforskønnelse og fællesskab. Motionister kan fitness-træne, borgere der går en tur, kan sætte sig på bænke med udsigt til Harndrup Å. Via eksisterende stisystem eller cykelsti får Børneuniverset direkte tilgang til Vandværket, og kan benytte det som udflugtsmål for de mindste og motion for de større klasser. Børneuniverset har som nyt tiltag oprettet idrætslinje og har udtrykt stor interesse i udendørsfitness på Værkværket. Vandværket vil være et længe savnet udflugtssted for områdets dagplejere med deres dagplejebørn, hvor de kan medbringe madpakke, kigge på åens dyr mv. Tilsvarende vil bænke på Vandværket ved den smukt rislende å give borgere et sted til samling, fordybelse og udøvelse af træning af forskellig slags. Vandværket ligger ud til Rugårdsvej, der er margueritrute, og som mange cykelturister benytter om sommeren. Cykelturisterne stopper ofte ved Harndrup Daglig Brugs, men der er i dag ikke nogen steder, de kan nyde et velfortjent hvil, hvilket Vandværket vil kunne tilbyde. Vandværket ligger 100 m fra Brugsen. Fra Rugårdsvej er der direkte adgang til Vandværket. Tilsvarende vil Vandværket kunne benyttes af de mange cyklister, der kommer gennem Harndrup. Her vil man kunne benytte vandposten samt cykelpumpe. Over for Vandværket ligger turistattraktionen Humlemagasinet, som har flere haveanlæg, skiftende udstillinger og diverse arrangementer (15.000 besøgende i 2019). Vandværket kan her benyttes af de besøgende til at sidde i ro og fordøje de mange indtryk. Vandværksgrunden har en god beliggenhed og gode forudsætninger for at udgøre en glimrende rasteplads for cykelturisme. Grunden er beliggende i et attraktivt miljø og varieret terræn - og vil kunne indgå i den vækststrategi, som Destination Fyn står i spidsen for, hvor målet er at få flere udenlandske cykelturister til Fyn. Målet er at sikre en omsætning på cykelturisme på årligt 200 millioner ekstra i 2020. Vi har været i dialog med Destination Fyn, som udtrykker, at projektet er direkte i tråd med det de arbejder for – at gøre Fyn attraktivt for cykelturisme. Overordnet er målet med projekt ’Vandværket’ at skabe et sted, der kan være samlingssted for alle aldre. Fjelsted, Harndrup og Fjellerup ligger med 2-4 km afstand og deler i dag blandt andet skole.

Belønning 1: støt med 200 dkk

Tusind tak

Du får en stor tak for din støtte til vores fælles projekt og vi vil derfor sige tak, i vores åbningstale (ønsker du at være anonym, respekteres dette)

18 støttere

Belønning 2: støt med 500 dkk

Mange tusind tak

Vi takker for din støtte. Vi vil skrive dit navn og evt. firmanavn på en sponsortavle på pladsen. Derudover belønner vi dig med en invitation til åbningen (hvis du ønsker at være anonym respektere vi selvfølgelig det)

9 støttere

Belønning 3: støt med 1.000 dkk

Tusind tusind tak

Vi takker for din støtte. Vi vil skrive dit navn og evt. firmanavn på en sponsortavle på pladsen. Derudover belønner vi dig med en invitation til åbningen og du vil deltage i lodtrækningen om en købmandskurv (ønsker du/I at være anonyme respektere vi selvfølgelig det)

12 støttere

Crowdfunding.sparnordfonden.dk benytter cookies for blandt andet at kunne udarbejde statistik og for at kunne optimere. Indsigten anvendes til løbende optimering af siden.
Accepter Luk